Our restaurant is created to fascinate even the most demanding customers.

A special reason to be proud of is our hotel restaurant with unique and great atmosphere.

We serve dishes founded on familiar recipes and many delicacies from European and Global cuisine.

Appetizers

  • Befsztyk tatarski wspaniale doprawiony i podany na toście.
  • Szynka parmeńska z melonem.
  • Carpaccio wołowe z sosem musztardowo – bazyliowym.
  • Carpaccio di salmone – łosoś marynowany w koniaku podany z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek oraz cytryną.
  • Łosoś marynowany, podany na sposób tatarski z piklami i cebulką.
  • Łosoś wędzony z delikatnym kremem chrzanowym i cytryną.
  • Łosoś wędzony z szyjkami rakowymi na sosie tatarskim, podany z ciepłymi tostami.
  • Koktajl z owoców morza podany z pomarańczami na pierzynce z sałaty.
  • Płaty śledziowe w śmietanie.
  • Płaty śledziowe w oliwie z oliwek.
  • Asortyment serów podany z delikatnym sosem miodowo – bakaliowym.
  • Deska zakąsek smakosza (dla 2 osób).
  • Caprese con basilicum – delikatna przekąska z sera mozarella i słodkich włoskich pomidorów oraz sosu bazyliowego.

Hot appetizers

  • Broccoli al forno – brokuły zapiekane w wybornym beszamelu, okryte delikatną pierzynką z sera.
  • Krewetki azjatyckie otulone szynką parmeńską na delikatnym sosie czosnkowym.
  • Łosoś norweski z grilla, podany na sałacie w sosie vinegret.
  • Panierowany ser Camembert z dodatkiem sosu żurawinowego, serwowany z sałatą vinegret.

Salads

  • Bukiet sałaty skropionej delikatnym sosem vinegret.
  • Sałatka Szefa – mieszane sałaty z pomidorem, ogórkiem zielonym i cebulą skropione sosem francuskim.
  • Sałatka śródziemnomorska – mieszane sałaty z pomidorem, cebulą, oliwkami i papryką, podane z dresingiem balsamico.
  • Sałatka grecka z oryginalnym serem feta.
  • Sałatka z wołowiny z cebulą i ogórkiem, polana sosem balsamico.
  • Sałaty mieszane podane z chrupiącymi wątróbkami i sosem malinowym.

Soups

  • Zupa z borowików.
  • Krem brokułowy okraszony chrupiącym boczkiem.
  • Max -rosół doprawiony na styl włoski z warzywami i mięsem z piersi kurczaka.
  • Rosół z makaronem.
  • Bulion z żółtkiem.
  • Barszcz czerwony z pierożkami tortellini.
  • Żurek staropolski.

Fish and shellfish

  • Łosoś norweski z grilla podany ze szpinakiem i wykonanym według starej rodzinnej receptury makaronem tagliatelle.
  • Plastry łososia na sosie szczypiorkowym z dodatkiem pieczonych ziemniaków i melodią warzywną.
  • Ryba sola w białym sosie koperkowym z ziemniakami i melodią warzywną.
  • Pstrąg w zielonym sosie pieprzowym podany z ziemniakami purée i melodią warzywną.
  • Krewetki azjatyckie w sosie czosnkowo – ziołowym, podane z ryżem i melodią warzywną.
  • Krewetki azjatyckie z grilla w płaszczykach z boczku wędzonego, podane z ryżem oraz sałatką z brokułów i sera fety, polaną delikatnym sosem jogurtowym.

Poultry dishes

  • Frykas z kurczaka z warzywami włoskimi i ryżem.
  • Filet z kurczaka z grilla podany z sosem pomarańczowym, melodią warzywną i ziemniaczkami gotowanymi.
  • Panierowany filet z kurczaka z serem i szynką, podany z ziemniaczkami pieczonymi i zestawem surówek.
  • Kotlet De’volaille z frytkami i zestawem surówek.
  • Piersi kaczki z suszoną śliwką podane na jabłkowym sosie z modrą kapustą duszoną i kluskami.

Meat dish

  • Green pepper – stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu, podany z ziemniakami pieczonymi i melodią warzywną.
  • Stek po florencku – delikatny stek z polędwicy, marynowany w zalewie truflowo-ziołowej, serwowany w towarzystwie borowików, pieczonych plastrów ziemniaków przyprawionych rozmarynem i sałatą vinegret.
  • Grillowany befsztyk z polędwicy z dodatkiem kurzej wątróbki, podany z frytkami, ziemniakami pieczonymi, warzywami i pieczarkami.
  • Delikatna polędwica Chateaubriand, podana w sposób klasyczny na chrupiącej grzance.
  • Stek z polędwicy z sosem BBQ, podawawany na sposób amerykański z sadzonymi jajkami i chrupiącymi frytkami.
  • Specjał szefa kuchni – kompozycja z wołowiny, wieprzowiny
    i cielęciny, podana z trzema wykwintnymi sosami (ratatouille warzywne,sos winny,sos grzybowy) oraz z ryżem i warzywami
  • Przekładaniec trzech grillowanych mięs z borowikowym sosem, serwowany z kluseczkami kładzionymi i kapustą zasmażaną.
  • Bouef Strogonof w delikatnym sosie śmietanowym podawany z kluseczkami i melodią warzywną.
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane serem pleśniowym i otulone plasterkami boczku wędzonego, podane z ratatouille warzywnym i ryżem.
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych, z ziemniakami i warzywami.
  • Rumsztyk wieprzowy przykryty złocistą cebulką, podany z ziemniakami i bukietem jarzyn.
  • Roladki wieprzowe faszerowane szpinakiem, serwowane na delikatnym kremie grzybowym z ziemniakami i bukietem jarzyn.
  • Kotlet schabowy panierowany podany z ziemniakami purée i zestawem surówek.
  • Filetti serano – fileciki cielęce otulone szynką serano, w tymianku duszone tak długo, aż będą smaczne, podane z ziemniakami pieczonymi i melodią warzywną.
  • Cielęcina w potrawce z ryżem i marchewką z groszkiem.
  • Medaliony cielęce w białym sosie winnym z makaronem tagliatelle i melodią warzywną zasmażaną na masełku.
  • Pieczeń z karkówki z kluskami kładzionymi i czerwoną kapustą.
  • Ozorek wołowy z kaparami na sosie chrzanowym, podany z ziemniaczkami purée i marchewką gotowaną.

Old Polish cuisine

  • Żurek staropolski.
  • Barszcz zabielany podany z duszonymi ziemniakami.
  • Bigos domowy.
  • Pierogi z mięsem.
  • Pierogi ruskie.
  • Golonka peklowana, podana z chrzanem i chlebem.

Pasta and Risotto

  • Spaghetti w sosie z sera pleśniowego.
  • Spaghetti z sosem z włoskich pomidorów posypane świeżo startym parmezanem.
  • Farfalle w śmietanowym sosie łososiowym.
  • Tagliatelle ze szpinakiem.
  • Risotto z suszonymi pomidorkami z dodatkiem świeżych ziół.
  • Risotto w sosie z grzybów leśnych.

Accessories

  • Ziemniaki z wody.
  • Ziemniaki pieczone.
  • Ziemniaki puree.
  • Frytki.
  • Ryż.
  • Kluski.
  • Melodia warzywna.
  • Zestaw surówek.
  • Mizeria.

Desserts

  • Ciasto czekoladowe podane na sosie truskawkowym.
  • Talerz owoców z bitą śmietaną.
  • Talerz owoców podanych na ajerkoniaku.
  • Kule lodowe w czterech wyśmienitych smakach, podane na sosie czekoladowym.
  • Puchar lodowy.
  • Aromatyczna szarlotka jabłkowa podana na gorącym sosie waniliowym z dodatkiem cynamonu.
  • Ciasto serowe pod pierzynką z bitej śmietany.
  • Tort kajmakowy podany na truskawkowym sosie z karmelem.

Hot drinks

  • Espresso (40-50ml).
  • Espresso doppio (80-100ml).
  • Café lungo (100-120ml).
  • Cappuccino.
  • Café latte macchiatto.
  • Kawa po irlandzku.
  • Kawa z Amaretto.
  • Dzbanek herbaty DILMAH z cytryną.
  • Dzbanek herbaty premium TEA TO GO
  • Café latte.

Drinks

  • Coca Cola, Sprite, Fanta, Tonic Kinley.
  • Woda mineralna – gazowana /niegazowana.
  • Woda Perrier.
  • Woda Vittel.
  • Kawa mrożona.
  • Sok ze świeżo wyciśniętych owoców.
  • Sok pomarańczowy.
  • Sok grapefruitowy.
  • Sok jabłkowy.
  • Sok wiśniowy.
  • Sok z czarnej porzeczki.
  • Sok pomidorowy.