Restauracja stworzona z myślą by oczarować nawet najbardziej wymagającego klienta.
Naszym szczególnym powodem do dumy jest hotelowa restauracja o wyjątkowym i niepowtarzalnym klimacie.
Serwujemy w niej wyśmienite dania oparte na recepturach rodzinnych oraz wiele przysmaków kuchni europejskiej i światowej.
Zakąski
- Befsztyk tatarski wspaniale doprawiony i podany na toście.
- Szynka parmeńska z melonem.
- Carpaccio wołowe z sosem musztardowo – bazyliowym.
- Carpaccio di salmone – łosoś marynowany w koniaku podany z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek oraz cytryną.
- Łosoś marynowany, podany na sposób tatarski z piklami i cebulką.
- Łosoś wędzony z delikatnym kremem chrzanowym i cytryną.
- Łosoś wędzony z szyjkami rakowymi na sosie tatarskim, podany z ciepłymi tostami.
- Koktajl z owoców morza podany z pomarańczami na pierzynce z sałaty.
- Płaty śledziowe w śmietanie.
- Płaty śledziowe w oliwie z oliwek.
- Asortyment serów podany z delikatnym sosem miodowo – bakaliowym.
- Deska zakąsek smakosza (dla 2 osób).
- Caprese con basilicum – delikatna przekąska z sera mozarella i słodkich włoskich pomidorów oraz sosu bazyliowego.
Zakąski ciepłe
- Broccoli al forno – brokuły zapiekane w wybornym beszamelu, okryte delikatną pierzynką z sera.
- Krewetki azjatyckie otulone szynką parmeńską na delikatnym sosie czosnkowym.
- Łosoś norweski z grilla, podany na sałacie w sosie vinegret.
- Panierowany ser Camembert z dodatkiem sosu żurawinowego, serwowany z sałatą vinegret.
Sałatki
- Bukiet sałaty skropionej delikatnym sosem vinegret.
- Sałatka Szefa – mieszane sałaty z pomidorem, ogórkiem zielonym i cebulą skropione sosem francuskim.
- Sałatka śródziemnomorska – mieszane sałaty z pomidorem, cebulą, oliwkami i papryką, podane z dresingiem balsamico.
- Sałatka grecka z oryginalnym serem feta.
- Sałatka z wołowiny z cebulą i ogórkiem, polana sosem balsamico.
- Sałaty mieszane podane z chrupiącymi wątróbkami i sosem malinowym.
Zupy
- Zupa z borowików.
- Krem brokułowy okraszony chrupiącym boczkiem.
- Max -rosół doprawiony na styl włoski z warzywami i mięsem z piersi kurczaka.
- Rosół z makaronem.
- Bulion z żółtkiem.
- Barszcz czerwony z pierożkami tortellini.
- Żurek staropolski.
Ryby i skorupiaki
- Łosoś norweski z grilla podany ze szpinakiem i wykonanym według starej rodzinnej receptury makaronem tagliatelle.
- Plastry łososia na sosie szczypiorkowym z dodatkiem pieczonych ziemniaków i melodią warzywną.
- Ryba sola w białym sosie koperkowym z ziemniakami i melodią warzywną.
- Pstrąg w zielonym sosie pieprzowym podany z ziemniakami purée i melodią warzywną.
- Krewetki azjatyckie w sosie czosnkowo – ziołowym, podane z ryżem i melodią warzywną.
- Krewetki azjatyckie z grilla w płaszczykach z boczku wędzonego, podane z ryżem oraz sałatką z brokułów i sera fety, polaną delikatnym sosem jogurtowym.
Dania z drobiu
- Frykas z kurczaka z warzywami włoskimi i ryżem.
- Filet z kurczaka z grilla podany z sosem pomarańczowym, melodią warzywną i ziemniaczkami gotowanymi.
- Panierowany filet z kurczaka z serem i szynką, podany z ziemniaczkami pieczonymi i zestawem surówek.
- Kotlet De’volaille z frytkami i zestawem surówek.
- Piersi kaczki z suszoną śliwką podane na jabłkowym sosie z modrą kapustą duszoną i kluskami.
Dania mięsne
- Green pepper – stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu, podany z ziemniakami pieczonymi i melodią warzywną.
- Stek po florencku – delikatny stek z polędwicy, marynowany w zalewie truflowo-ziołowej, serwowany w towarzystwie borowików, pieczonych plastrów ziemniaków przyprawionych rozmarynem i sałatą vinegret.
- Grillowany befsztyk z polędwicy z dodatkiem kurzej wątróbki, podany z frytkami, ziemniakami pieczonymi, warzywami i pieczarkami.
- Delikatna polędwica Chateaubriand, podana w sposób klasyczny na chrupiącej grzance.
- Stek z polędwicy z sosem BBQ, podawawany na sposób amerykański z sadzonymi jajkami i chrupiącymi frytkami.
- Specjał szefa kuchni – kompozycja z wołowiny, wieprzowiny
i cielęciny, podana z trzema wykwintnymi sosami (ratatouille warzywne,sos winny,sos grzybowy) oraz z ryżem i warzywami - Przekładaniec trzech grillowanych mięs z borowikowym sosem, serwowany z kluseczkami kładzionymi i kapustą zasmażaną.
- Bouef Strogonof w delikatnym sosie śmietanowym podawany z kluseczkami i melodią warzywną.
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane serem pleśniowym i otulone plasterkami boczku wędzonego, podane z ratatouille warzywnym i ryżem.
- Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych, z ziemniakami i warzywami.
- Rumsztyk wieprzowy przykryty złocistą cebulką, podany z ziemniakami i bukietem jarzyn.
- Roladki wieprzowe faszerowane szpinakiem, serwowane na delikatnym kremie grzybowym z ziemniakami i bukietem jarzyn.
- Kotlet schabowy panierowany podany z ziemniakami purée i zestawem surówek.
- Filetti serano – fileciki cielęce otulone szynką serano, w tymianku duszone tak długo, aż będą smaczne, podane z ziemniakami pieczonymi i melodią warzywną.
- Cielęcina w potrawce z ryżem i marchewką z groszkiem.
- Medaliony cielęce w białym sosie winnym z makaronem tagliatelle i melodią warzywną zasmażaną na masełku.
- Pieczeń z karkówki z kluskami kładzionymi i czerwoną kapustą.
- Ozorek wołowy z kaparami na sosie chrzanowym, podany z ziemniaczkami purée i marchewką gotowaną.
Dania kuchni staropolskiej
- Żurek staropolski.
- Barszcz zabielany podany z duszonymi ziemniakami.
- Bigos domowy.
- Pierogi z mięsem.
- Pierogi ruskie.
- Golonka peklowana, podana z chrzanem i chlebem.
Makarony i Risotto
- Spaghetti w sosie z sera pleśniowego.
- Spaghetti z sosem z włoskich pomidorów posypane świeżo startym parmezanem.
- Farfalle w śmietanowym sosie łososiowym.
- Tagliatelle ze szpinakiem.
- Risotto z suszonymi pomidorkami z dodatkiem świeżych ziół.
- Risotto w sosie z grzybów leśnych.
Dodatki
- Ziemniaki z wody.
- Ziemniaki pieczone.
- Ziemniaki puree.
- Frytki.
- Ryż.
- Kluski.
- Melodia warzywna.
- Zestaw surówek.
- Mizeria.
Desery
- Ciasto czekoladowe podane na sosie truskawkowym.
- Talerz owoców z bitą śmietaną.
- Talerz owoców podanych na ajerkoniaku.
- Kule lodowe w czterech wyśmienitych smakach, podane na sosie czekoladowym.
- Puchar lodowy.
- Aromatyczna szarlotka jabłkowa podana na gorącym sosie waniliowym z dodatkiem cynamonu.
- Ciasto serowe pod pierzynką z bitej śmietany.
- Tort kajmakowy podany na truskawkowym sosie z karmelem.
Napoje gorące
- Espresso (40-50ml).
- Espresso doppio (80-100ml).
- Café lungo (100-120ml).
- Cappuccino.
- Café latte macchiatto.
- Kawa po irlandzku.
- Kawa z Amaretto.
- Dzbanek herbaty DILMAH z cytryną.
- Dzbanek herbaty premium TEA TO GO
- Café latte.
Napoje
- Coca Cola, Sprite, Fanta, Tonic Kinley.
- Woda mineralna – gazowana /niegazowana.
- Woda Perrier.
- Woda Vittel.
- Kawa mrożona.
- Sok ze świeżo wyciśniętych owoców.
- Sok pomarańczowy.
- Sok grapefruitowy.
- Sok jabłkowy.
- Sok wiśniowy.
- Sok z czarnej porzeczki.
- Sok pomidorowy.