Restauracja stworzona z myślą by oczarować nawet najbardziej wymagającego klienta.

Naszym szczególnym powodem do dumy jest hotelowa restauracja o wyjątkowym i niepowtarzalnym klimacie.

Serwujemy w niej wyśmienite dania oparte na recepturach rodzinnych oraz wiele przysmaków kuchni europejskiej i światowej.

Zakąski

  • Befsztyk tatarski wspaniale doprawiony i podany na toście.
  • Szynka parmeńska z melonem.
  • Carpaccio wołowe z sosem musztardowo – bazyliowym.
  • Carpaccio di salmone – łosoś marynowany w koniaku podany z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek oraz cytryną.
  • Łosoś marynowany, podany na sposób tatarski z piklami i cebulką.
  • Łosoś wędzony z delikatnym kremem chrzanowym i cytryną.
  • Łosoś wędzony z szyjkami rakowymi na sosie tatarskim, podany z ciepłymi tostami.
  • Koktajl z owoców morza podany z pomarańczami na pierzynce z sałaty.
  • Płaty śledziowe w śmietanie.
  • Płaty śledziowe w oliwie z oliwek.
  • Asortyment serów podany z delikatnym sosem miodowo – bakaliowym.
  • Deska zakąsek smakosza (dla 2 osób).
  • Caprese con basilicum – delikatna przekąska z sera mozarella i słodkich włoskich pomidorów oraz sosu bazyliowego.

Zakąski ciepłe

  • Broccoli al forno – brokuły zapiekane w wybornym beszamelu, okryte delikatną pierzynką z sera.
  • Krewetki azjatyckie otulone szynką parmeńską na delikatnym sosie czosnkowym.
  • Łosoś norweski z grilla, podany na sałacie w sosie vinegret.
  • Panierowany ser Camembert z dodatkiem sosu żurawinowego, serwowany z sałatą vinegret.

Sałatki

  • Bukiet sałaty skropionej delikatnym sosem vinegret.
  • Sałatka Szefa – mieszane sałaty z pomidorem, ogórkiem zielonym i cebulą skropione sosem francuskim.
  • Sałatka śródziemnomorska – mieszane sałaty z pomidorem, cebulą, oliwkami i papryką, podane z dresingiem balsamico.
  • Sałatka grecka z oryginalnym serem feta.
  • Sałatka z wołowiny z cebulą i ogórkiem, polana sosem balsamico.
  • Sałaty mieszane podane z chrupiącymi wątróbkami i sosem malinowym.

Zupy

  • Zupa z borowików.
  • Krem brokułowy okraszony chrupiącym boczkiem.
  • Max -rosół doprawiony na styl włoski z warzywami i mięsem z piersi kurczaka.
  • Rosół z makaronem.
  • Bulion z żółtkiem.
  • Barszcz czerwony z pierożkami tortellini.
  • Żurek staropolski.

Ryby i skorupiaki

  • Łosoś norweski z grilla podany ze szpinakiem i wykonanym według starej rodzinnej receptury makaronem tagliatelle.
  • Plastry łososia na sosie szczypiorkowym z dodatkiem pieczonych ziemniaków i melodią warzywną.
  • Ryba sola w białym sosie koperkowym z ziemniakami i melodią warzywną.
  • Pstrąg w zielonym sosie pieprzowym podany z ziemniakami purée i melodią warzywną.
  • Krewetki azjatyckie w sosie czosnkowo – ziołowym, podane z ryżem i melodią warzywną.
  • Krewetki azjatyckie z grilla w płaszczykach z boczku wędzonego, podane z ryżem oraz sałatką z brokułów i sera fety, polaną delikatnym sosem jogurtowym.

Dania z drobiu

  • Frykas z kurczaka z warzywami włoskimi i ryżem.
  • Filet z kurczaka z grilla podany z sosem pomarańczowym, melodią warzywną i ziemniaczkami gotowanymi.
  • Panierowany filet z kurczaka z serem i szynką, podany z ziemniaczkami pieczonymi i zestawem surówek.
  • Kotlet De’volaille z frytkami i zestawem surówek.
  • Piersi kaczki z suszoną śliwką podane na jabłkowym sosie z modrą kapustą duszoną i kluskami.

Dania mięsne

  • Green pepper – stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu, podany z ziemniakami pieczonymi i melodią warzywną.
  • Stek po florencku – delikatny stek z polędwicy, marynowany w zalewie truflowo-ziołowej, serwowany w towarzystwie borowików, pieczonych plastrów ziemniaków przyprawionych rozmarynem i sałatą vinegret.
  • Grillowany befsztyk z polędwicy z dodatkiem kurzej wątróbki, podany z frytkami, ziemniakami pieczonymi, warzywami i pieczarkami.
  • Delikatna polędwica Chateaubriand, podana w sposób klasyczny na chrupiącej grzance.
  • Stek z polędwicy z sosem BBQ, podawawany na sposób amerykański z sadzonymi jajkami i chrupiącymi frytkami.
  • Specjał szefa kuchni – kompozycja z wołowiny, wieprzowiny
    i cielęciny, podana z trzema wykwintnymi sosami (ratatouille warzywne,sos winny,sos grzybowy) oraz z ryżem i warzywami
  • Przekładaniec trzech grillowanych mięs z borowikowym sosem, serwowany z kluseczkami kładzionymi i kapustą zasmażaną.
  • Bouef Strogonof w delikatnym sosie śmietanowym podawany z kluseczkami i melodią warzywną.
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane serem pleśniowym i otulone plasterkami boczku wędzonego, podane z ratatouille warzywnym i ryżem.
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych, z ziemniakami i warzywami.
  • Rumsztyk wieprzowy przykryty złocistą cebulką, podany z ziemniakami i bukietem jarzyn.
  • Roladki wieprzowe faszerowane szpinakiem, serwowane na delikatnym kremie grzybowym z ziemniakami i bukietem jarzyn.
  • Kotlet schabowy panierowany podany z ziemniakami purée i zestawem surówek.
  • Filetti serano – fileciki cielęce otulone szynką serano, w tymianku duszone tak długo, aż będą smaczne, podane z ziemniakami pieczonymi i melodią warzywną.
  • Cielęcina w potrawce z ryżem i marchewką z groszkiem.
  • Medaliony cielęce w białym sosie winnym z makaronem tagliatelle i melodią warzywną zasmażaną na masełku.
  • Pieczeń z karkówki z kluskami kładzionymi i czerwoną kapustą.
  • Ozorek wołowy z kaparami na sosie chrzanowym, podany z ziemniaczkami purée i marchewką gotowaną.

Dania kuchni staropolskiej

  • Żurek staropolski.
  • Barszcz zabielany podany z duszonymi ziemniakami.
  • Bigos domowy.
  • Pierogi z mięsem.
  • Pierogi ruskie.
  • Golonka peklowana, podana z chrzanem i chlebem.

Makarony i Risotto

  • Spaghetti w sosie z sera pleśniowego.
  • Spaghetti z sosem z włoskich pomidorów posypane świeżo startym parmezanem.
  • Farfalle w śmietanowym sosie łososiowym.
  • Tagliatelle ze szpinakiem.
  • Risotto z suszonymi pomidorkami z dodatkiem świeżych ziół.
  • Risotto w sosie z grzybów leśnych.

Dodatki

  • Ziemniaki z wody.
  • Ziemniaki pieczone.
  • Ziemniaki puree.
  • Frytki.
  • Ryż.
  • Kluski.
  • Melodia warzywna.
  • Zestaw surówek.
  • Mizeria.

Desery

  • Ciasto czekoladowe podane na sosie truskawkowym.
  • Talerz owoców z bitą śmietaną.
  • Talerz owoców podanych na ajerkoniaku.
  • Kule lodowe w czterech wyśmienitych smakach, podane na sosie czekoladowym.
  • Puchar lodowy.
  • Aromatyczna szarlotka jabłkowa podana na gorącym sosie waniliowym z dodatkiem cynamonu.
  • Ciasto serowe pod pierzynką z bitej śmietany.
  • Tort kajmakowy podany na truskawkowym sosie z karmelem.

Napoje gorące

  • Espresso (40-50ml).
  • Espresso doppio (80-100ml).
  • Café lungo (100-120ml).
  • Cappuccino.
  • Café latte macchiatto.
  • Kawa po irlandzku.
  • Kawa z Amaretto.
  • Dzbanek herbaty DILMAH z cytryną.
  • Dzbanek herbaty premium TEA TO GO
  • Café latte.

Napoje

  • Coca Cola, Sprite, Fanta, Tonic Kinley.
  • Woda mineralna – gazowana /niegazowana.
  • Woda Perrier.
  • Woda Vittel.
  • Kawa mrożona.
  • Sok ze świeżo wyciśniętych owoców.
  • Sok pomarańczowy.
  • Sok grapefruitowy.
  • Sok jabłkowy.
  • Sok wiśniowy.
  • Sok z czarnej porzeczki.
  • Sok pomidorowy.